Blogg

29.03.2016 13:38

Ta hjälp av kyrkan istället!

Sociala myndigheter i Sverige hjälper ingen men det gör kyrkan. Inte många vet kanske att kyrkan hjälper människor i samhället, det är inte bara gudstjänster med kollekt till sådant som inte alla kan relatera till, nej kyrkan är mycket mer och de har inga krav på att du ska vara religiös eller ens troende.

Behöver du någon att prata med finns både präster och diakoner till ditt förfogande, de dömer ingen, de finns för dig och lyssnar. I många fall kan de hjälpa dig i din kamp mot myndigheterna. Visst kan de hjälpa till rent ekonomiskt också utan att du behöver vända ut och in på dig själv och din ekonomi men främst finns de där som stöd, tröst och hjälp.

Min rekommendation är att ALDRIG vända sig till sociala utan ta hjälp av kyrkan i stället, de har lika mycket kontakter som sociala men bättre. Du kan få hjälp med allt utan att behöva vara rädd eller försvara dig. De behandlar dig med värdighet och som en människa bara det är guld värt.

Hur får man då kontakt med dem? På varje ort finns en församling, sök upp din församling på nätet, där finns både mail och telefon nummer till präster och de diakoner som jobbar i din församling, ring eller skicka ett mail (du behöver inte ens vara medlem i Svenska kyrkan) så svarar de och du kommer att få en tid till den du vill prata med eller be om hjälp.

Kyrkan kommer inte att kidnappa ditt barn eller splittra din familj, de kommer stärka er och ge er den hjälp ni behöver.

 

 

23.03.2016 16:16

Hur många vet hur en utredning ska gå till? Inte många antar jag och det är därför som sociala myndigheter kan missbruka sin makt. En BBIC (Barnens Bästa I Centrum som för övrigt är ett hån, för inte många ser till barnens bästa) ska pågå i minst 3 månader och utredaren ska prata med skolan, vården, föräldrarna, anhöriga, vänner och andra vuxna i barnens närhet, detta görs sällan utan ofta grundas utredningarna på eget tyckande och antaganden i många fall på rena lögner. En utredning är giltig i 2 år och det krävs en särskild utbildning för att få utföra en BBIC utredning och för att prata med barn, det är en licens med prövotid eller en ordinarie licens, den gäller i 12 månader i taget, 3 månader innan licensen löper ut måste en ansökan läggas in om förlängning. Dessa utbildningar är offentliga handlingar. Är ni osäkra på om er socialsekreterare verkligen har rätt kompetens, begär att få se licensen. En numer pensionerad professor på Örebro universitet skrev en bok om hur en utredning bör gå till här följer ett utkast ur hans bok:

Så bör en utredning gå till

För att en anklagelse ska vara sakligt godtagbar måste den vara rimligt tydlig och preciserad. Den ska kvarstå efter motfrågor och kritisk granskning. Den som utreder an­klagelsen ska aktivt leta efter sådant som kan tala emot att den stämmer, och försöka tänka ut andra möjligheter.

Den som är anklagad ska själv få ge sin version på alla punkter i anklagelsen. Uppgifter som förekommer i utredningen ska ha en tydlig avsändare. En bra fråga är "Hur vet du det?"

Varningssignaler om osaklighet i utredningar är exempelvis tvärsäkra generaliseringar som "aldrig", "ständigt", "överallt". Man ska också se upp med bedömningar och slutsatser som har sin grund i att utredaren eller någon uppgiftslämnare "känner" eller "upplever" att det är på ett visst sätt.

Innan en slutbedömning görs måste alla viktiga uppgifter ha kontrollerats. Metoder och källkritisk granskning ska öppet redovisas.

Psykologiska teorier och tester som används i bedömningar och slutsatser bör ha vetenskapligt stöd. Det är viktigt att förklara på vilket sätt teorierna har med fallet att göra. Teorier kan användas till att ställa upp en hypotes som kan prövas, inte som bevismaterial. Om psykologiska tester använts ska en beskrivning av dem finnas med i utredningen.

Sammanställning från Bo Edvardssons bok "Kritisk utredningsmetodik", Liber 2003.

Jag kontrollerade med socialstyrelsen om denna bok fanns ute i kommunerna och hör och häpna, det gör den men jag har ALDRIG sett en utredning som följt den... Nej tvärt om består de ofta i luddiga formuleringar, antaganden och icke relevanta information, ibland har även utredaren kastat in en psykisk diagnos på barnen eller föräldrarna utan att konsultera psykologer, det är inte bara kränkande utan även kriminellt. Tjänstemän måste ha ansvar, om inte annat så bör de ha en professionell attityd vilket jag inte heller stött på. Hot och kränkningar där emot är de bra på... Se till att era utredningar går rätt till, ta hjälp av andra människor jurister, diakoner eller andra kunniga.

23.03.2016 10:52

Jag borde börja med att presentera mig... Jag heter Karin Berglund Örneholm och jag är teolog student och författare. Jag har ett projekt som jag kallar "Vakna Sverige" som har till syfte att väcka debatt och försöka få en förändring vad gäller orättvisorna och det maktmissbruk som pågår i flera av Sveriges kommuner. I projektet ingår min första bok som heter "Där ondskan bor" en kriminalare baserad på Umeå kommuns maktmissbruk och hur de behandlar och splittrar familjer genom LVU, en lag som måste ses över och avskaffas. Det finns alltid hjälp för kommunerna att ge, samtliga kommuner i Sverige har samma resurser men inte alla bryr sig. En annan del i projektet är fotoutställningen "Svenska Tabun" som handlar om psykisk ohälsa, maktmissbruk och hemlöshet, den hänger just nu i Umeå men ska vidare till Norrtälje i juni och Norrköping i november men fler städer har visat intresse. Syftet med den här bloggen är att sprida mitt budskap och få ut sanningen om hur kommuner behandlar sina medborgare och få till en förändring. Jag har 7 barn äldsta är 27 och yngsta 5 månader, tre barnbarn och under större delen mitt liv har jag studerat psykologi samt arbetat med barn, främst inom idrott.Under de senaste 2 åren har jag studerat socialtjänstens arbete, tagit reda på hur utredningar ska gå till, kraven från socialstyrelsen samt allt som har med LVU och sociala myndigheter att göra... Jag kommer aldrig att vara tyst och aldrig ge upp. Jag har aldrig varit rädd för att säga vad jag tycker och tänker vilket ibland har satt mig i klistret men i Sverige har vi yttrandefrihet och andra fina lagar (som kanske inte alltid fungerar men det är ett annat inlägg) som jag tänker använda mig av.  Jag är Örneholm och detta är min sanning.

23.03.2016 10:30

Vår nya blogg lanserades idag. Om du fokuserar på den ska vi försöka att hålla dig uppdaterad. Du kan läsa nya inlägg i denna blogg via RSS feed.

Kontakt

Örneholms sanning karinorneholm@outlook.com